Jelenlegi hely

Ájurvédikus gyümölcs

A napon szárított gyümölcsök az antioxidánsok, vitaminok és friss energia természetes forrásai. Kedvezően hat a gyomor-egészségügyi állapotára, a testszövetek revitalizációjára és az immunrendszer erősítésére.

Az Amalaki kiváló tonikumként hat az egészséges emésztésre, anyagcserére, a vér-, csont-, máj- és szívműködésre. Az ízlelés világunk öt ízét tartalmazza (savanyú, fanyar, édes, keserű és csípős), melyek mindhárom élettani elvet kiegyenlítik, a vátát, a pittát és a kaphát, és támogatja a hét testszövet (dhátus) táplálását. Az amalaki az antioxidánsok (az általános oxidációs folyamatokat csökkentő anyagokat, melyek az öregedésért és a sejtek elhalásáért felelősek), bioflavonoidok (vitaminok, melyek a sejtfalak ellenálló képességét fokozzák a szabadgyökök behatolása ellen) és életfontosságú esszenciális aminosavak erős koncentrációjának széles skáláját tartalmazza. Gazdag természetes ásványi anyag és vitaminforrás (kalcium, vas, foszfor, karotin, C, B1 és B2 vitamin).

Az ájurvédikus gyümölcsöket először feldarabolják kisebb részekre, ezután belemerítik könnyű, természetes nádcukorszirupba, amely a legjobb természetes közeg a tartósság megörzésére, és a végén a napon kiszárítják. Ezzel a hagyományos módszerrel elérhető az egészségre jótékony hatással lévő anyagok maximális mennyiségének megőrzése, amelyet a gyümölcs tartalmaz és egyben lédús és ízletes is marad.

A nádcukor testes növény, mely a szárában akár 20% cukrot is tartalmazhat. A fotoszintézis végtermékének köszönhetően szacharózból, fruktózból és glükózból tevődik össze. A szétnyomott szárakból először is kinyerik a sűrű szirupállagú édes nedvet, amelyből aztán kristályosítás folyamatával természetes nádcukor lesz. Az ájurvédikus gyógyászat, mint közvetítőanyagot (anupána) használja fel a gyógynövények hatásainak előkészítésére, kihasználására és irányozottságára. A természetes cukornádszirup melyet az amalaki, mangó, papája, jackfruit, ananász, és a banán tartalmazza támogatja a testszövetek táplálását és kiváló természetes tartósítószerként szolgál.

Az amalakit Indiában már ősidők óta, a védai bölcsek idejétől „mennyei gyümölcsnek“ tartják a magas antioxidáns és C vitamin tartalmáért, amelyek segítik a test megtisztulását a szabadgyököktől és élénkítik a test ellenálló képességét. Az átlagos napi C vitamin igény kielégítésére elegendő egy 100 g-os Amalaki csomag három napra. Magasabb C vitamin szükséglet esetén, az ellenálló képesség csökkenésekor, betegség, lábadozás, sportolás, vagy egyéb fizikai és lelki igénybevétel esetén ajánlott napi adagja egy csomag.