Jelenlegi hely

Megfázás & hörgők

Megfázás & hörgők

Teák & elixírek

  • TULSI jó hatással van a nyaki területre és a légzőrendszerre
  • PRANAPRASH elősegíti a felköhögést és az egészséges tüdőműködést
  • AMALAKI gyömbér erősíti az immunrendszert és óvja a légutakat

          Étrend kiegészítő

Ez az ájurvédikus gyógyító kúra optimalizálja a felső és alsó légúti traktus működését. A megfázást a gyomor és a légutak elnyákosodása, a legyengült immunrendszer, a helytelen légzésritmus, az elégtelen életenergia áramlás és az évszakok váltakozásakor fellépő időjárás változás okozza. Alkalmazza 1 hónapig, könnyű diétás étkezéssel és bőséges meleg folyadék fogyasztásával kiegészítve.

Kategórialista: megfázás, kaparó torok, köhögés, légszomj, asztma, vörös torok, megduzzadt torokmandulák, bronchitis, hörghurut, tüdőgyulladás

Ár: 7 650 Ft
áfával

Összetétel

Himalája ájurvédikus tea Tulsi: 1 db, ájurvédikus elixír Pranaprash: 2 db, ájurvédikus gyümölcs Amalaki gyömbér: 1 db

Ajánlott adagolás

A tea ajánlott adagja: 2-3 csésze naponta

Az elixír ajánlott adagja: 1 teáskanál (azaz 5 g / teáskanál) 2-3 naponta

Fogyassza reggel éhgyomorra, napközben étkezés előtt 1 órával és este lefekvés előtt.

Elkészítés

Egy teáskanál gyógynövény teát (cca 2 g) forraljon 3 – 5 percig, vagy öntse le 250 ml forró vízzel és hagyja állni 10 percig.  

Egy teáskanál gyógynövény elixírt (azaz 5 g/kanál) fogyassza önmagában 2 – 3x naponta, leöblítve egy-egy pohár langyos tejjel, vagy vízzel. Egy pohár (250 ml) meleg vízben feloldva pedig kellemes ital is készíthető belőle. 

Használat

A himalája gyógynövényeket hagyományosan legalább pár percig kell főzni abban az esetben, hogyha a szervezet leki és testi funkcióit szeretnénk optimalizálni. Az így elkészített főzetnek erősebb hatása, lágy az íze és jótékonyan hat az emésztésre, amely nagyon fontos a jótékony hatással lévő himalájai gyógynövény kivonatok felszívódása végett. A tea fogyasztását a napi folyadékbevitel részének tekintjük, és a szervezet helyreállítani kívánt funkcióinak visszaállításáig isszuk. Tisztító gyógynövénykúra esetén a teákat 1 – 3 hónapig használja a dobozon feltüntetett napi adagolás szerint. Hagyjon egyhetes szünetet minden egyes doboz elhasználása után. Egy teás kanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) 3 – 5 percig főzzük, vagy leforrázunk 250 ml forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk.

Egyszerre maximum kétféle tea használatát javasoljuk. Többféle teát lehet napi vagy heti rezsimben váltogatni a testi vagy lelki egészség egyensúlyának megbomlása esetén, amennyiben ezek általános megjelenési formáit szeretnénk normalizálni. A teákat mindig különisszuk, egy óra különbséggel. Amennyiben élénkítésre vagy megerősítésre használjuk, a gyógynövényeket elegendő kiáztatni. Ez estben a teákat korlátlan ideig fogyaszthatjuk. A gyógynövényfőzet optimális hatása eléréséhez fogyasszuk melegen és étkezés előtt. Minden tea sajátos íze a terapeutikus hatás része, és megfelel az ájurvéda hat íze tulajdonságának. Ezért nem ajánlott semmilyen édesítőszert hozzáadni.

Figyelmeztetés: Gyógynövény tartalmú étrend-kiegészítő. Tartsa távol a  gyerekektől. Tárolja száraz helyen 25°C alatt. Ne lépje túl a javasolt adagolást. Nem helyettesíti a változatos étrendet. Figyelmeztetés: Nem lkalmas gyermekek, terhes és szoptató nők számára.
Származási hely: Nepál, Forgalmazás