Jelenlegi hely

Három dósa & harmónia elixírje

Három dósa & harmónia elixírje

Teák & elixírek

  • HARMÓNIA ELIXÍRJE harmonizálja a három dosa bioenergetikai rendszerét
  • MANOPRASH támogatja a neuroendokrin és a szív-érrendszer működését
  • CHYAWANPRASH optimalizálja a gyomor-bél rendszer működését
  • AMALAKI SHILAJIT MUMIO ital hozzájárul a szervezet fizikai és mentális ellenállásához, erősíti az immunitást és stabilizálja a három dósa egyéni egyensúlyát

Ez az ájurvédikus regeneráló kúra mint "rasajána" alkalmas a három dósa (vata, pitta, kapha) harmonizálására és a mentális és fizikai egészség optimalizálására. A pszichoszomatikus egyensúly zavarát a helytelen életmód és sztereotípiák, az egészségtelen étrend, az ételek helytelen kombinációja, az igények elnyomása, az érzelmi és pszichológiai instabilitás, a frusztráció és a negatív gondolkodás okozza. A három dósa természetes egyensúlya a a szervezet teljes vitalitásával, testünk ellen állóképességével, mentális egyensúlyával, optimális emésztéssel, rendszeres kiválasztással, tiszta hanggal, fájdalom hiányával, frissítő alvással, jó megjelenéssel és tiszta arccal, kreatív energiával, kitartással, lelkesedéssel, nyugalommal és együttérzéssel jelenik meg. Fogyassza 1-6 hónapig  egészséges életmóddal összhangban és az ájurvédikus étrendnek megfelelően.

Kategórialista: ideg- és hormonális rendszer, szív- és érrendszer, vérkeringés, emésztés és bélműködés, immunrendszer, vitalitás

-+
Ár: 11 290 Ft
áfával

Összetétel

Himalája ájurvédikus tea Harmónia elixírje: 1 db, ájurvédikus elixír Manoprash: 1 db, ájurvédikus elixír Chyawanprash: 1 db, Amalaki Shilajit Mumio ital

Ajánlott adagolás

A tea ajánlott adagja: 2-3 csésze naponta

Az elixír ajánlott adagja: 1 teáskanál (azaz 5 g / teáskanál) 2-3 naponta

Fogyassza reggel éhgyomorra, napközben étkezés előtt 1 órával és este lefekvés előtt.

Ajánlott italadag: 2-3 csésze naponta

Elkészítés

Egy teáskanál gyógynövény teát (cca 2 g) forraljon 3 – 5 percig, vagy öntse le 250 ml forró vízzel és hagyja állni 10 percig.  

Ájurvédikus elixír: 1 teáskanál készítményt (5g/kanál)  2 – 3 X naponta  magában fogyasztva, vagy langyos tejjel, ill. vízzel leöblítve. Ízletes  ital készítéséhez keverjen el egy teáskanál készítményt  250 ml meleg vízben vagy tejben.

 

Ájurvédikus forró ital: egészséges és ízletes ital előállításához keverjünk össze 1 teáskanálnyi finomra őrölt keveréket (kb. 2 g) 250 ml meleg vízben, és ízlés szerint adjon hozzá mézet. A keveréket turmixokhoz és friss gyümölcslevekhez is hozzáadhatjuk.

 

Használat

A himalája gyógynövényeket hagyományosan legalább pár percig kell főzni abban az esetben, hogyha a szervezet leki és testi funkcióit szeretnénk optimalizálni. Az így elkészített főzetnek erősebb hatása, lágy az íze és jótékonyan hat az emésztésre, amely nagyon fontos a jótékony hatással lévő himalájai gyógynövény kivonatok felszívódása végett. A tea fogyasztását a napi folyadékbevitel részének tekintjük, és a szervezet helyreállítani kívánt funkcióinak visszaállításáig isszuk. Tisztító gyógynövénykúra esetén a teákat 1 – 3 hónapig használja a dobozon feltüntetett napi adagolás szerint. Hagyjon egyhetes szünetet minden egyes doboz elhasználása után. Egy teás kanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) 3 – 5 percig főzzük, vagy leforrázunk 250 ml forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk.

Egyszerre maximum kétféle tea használatát javasoljuk. Többféle teát lehet napi vagy heti rezsimben váltogatni a testi vagy lelki egészség egyensúlyának megbomlása esetén, amennyiben ezek általános megjelenési formáit szeretnénk normalizálni. A teákat mindig különisszuk, egy óra különbséggel. Amennyiben élénkítésre vagy megerősítésre használjuk, a gyógynövényeket elegendő kiáztatni. Ez estben a teákat korlátlan ideig fogyaszthatjuk. A gyógynövényfőzet optimális hatása eléréséhez fogyasszuk melegen és étkezés előtt. Minden tea sajátos íze a terapeutikus hatás része, és megfelel az ájurvéda hat íze tulajdonságának. Ezért nem ajánlott semmilyen édesítőszert hozzáadni.

Figyelmeztetés: Gyógynövény tartalmú étrend-kiegészítő. Tartsa távol a  gyerekektől. Tárolja száraz helyen 25°C alatt. Ne lépje túl a javasolt adagolást. Nem helyettesíti a változatos étrendet. Figyelmeztetés: Nem lkalmas gyermekek, terhes és szoptató nők számára.
Származási hely: Nepál, India