Fiatalító & revitalizációs kúra

A nyári időszak a legalkalmasabb a szervezet fiatalítására és revitalizálására. A Rasajana egy ájurvédikus regeneráló terápia a test és az elme számára, amelyet méregtelenítés után alkalmazhatunk az energia, a vitalitás és az életerő (ojas) növelése érdekében. Támogatja a bevitt tápanyagok asszimilációját, az optimális táplálkozást és mind a hét testszövet (dhátus) egészséges működését. Elve a fiatalításra és a hosszú élettartamra irányul, javítva az agyi aktivitást, beleértve a vizuális funkciókat, a pszichológiai ellenálló képességet és a szervezet védekezőképességét.

Ájurvédikus rasayana vagy fiatalítás

A Rasajana megújulása erősíti az általános fizikai és mentális egészséget, lassítja az öregedést, fiatalítja a bőrt, javítja a memóriát, a koncentrációt és a kognitív funkciókat, enyhíti a feszültséget és a stresszt, valamint lelki relaxációt biztosít. A megfelelő táplálkozás és regeneráció legjobb eszközei közé tartozik a tej, a természetes cukornád szirup, a méz, a ghi, az olaj, a masszázs, a fürdő, a pihenés és az alvás. A tudatos viselkedés, a pozitív gondolkodás, az érzelmek és tapasztalatok pozitív megélése, a kedves beszéd, az inspiráció megosztása, a nagylelkűség, a bőkezűség, mások és önmagunk tisztelete, az öröm, mely tevékenységeinkből származik és a képesség, hogy a csendben lét alatt ráhangolódunk saját magunkra, hozzájárul a szervezet teljes megújulásához.

Revitalizáció

A Rasajana alatt fel kell hagyni a túlzott fizikai és szellemi aktivitással, kerülni kell az élénkítő szereket, a lelki megrázkódtatásokat, az intenzív kommunikációt és a tévénézést. Éppen ellenkezőleg, keressük a békés és csendes környezetet, tartózkodjunk sokat a természetben, sportoljunk, mozogjunk vagy jógázzunk és meditáljunk. A Rasajana különösen alkalmas a váta típusú egyének számára. Felébreszti az emésztő tüzet, ösztönzi az anyagcserét, segít elérni az egészséges testtömeget és fokozza a lelki ellenálló képességet a hűvös ősz és a hosszú, hideg tél megérkezése előtt.

Az emésztő tűz (agni), vagyis az emésztőrendszer biológiai tüze, központi helye a gyomorban van, és a szervezetben minden anyagcsere-átalakulást irányít. Az optimális anyagcsere biztosítja tehát a jó emésztést, a táplálék és az érzékszervek felszívódását és átalakulását, a testszövetek és sejtek táplálását, az erős immunrendszert, a vitalitást, a robusztus egészséget, a vizuális érzékelést, a testhőmérsékletet és a bőrszínt. Örömöt, lelkesedést és elégedettséget teremt, életenergiát, bátorságot és önbizalmat ad, stabilitást és türelmet hoz, serkenti a tiszta gondolkodást, a logikus érvelést és fenntartja a sejtek intelligenciáját.

Megfelelő anyagcsere

Ha a váta, pitta és kapha pszichoszomatikus elvei egyenként is és egymással is egyensúlyban vannak, akkor a test anyagcseréje is harmónikus. A felborult váta egyensúly esetén szabálytalan anyagcsere folyamat megy végbe, amely emésztési problémákat, felfúvódást, székrekedést, hasmenést vagy bélgyulladást okoz. Továbbá okozhat ízületi fájdalmat és lumbális gerincbántalmakat, ülőideg gyulladást, visszahúzódó ínyt, száraz bőrt és érzelmi instabilitást nyugtalanság, szorongás, bizonytalanság és félelem formájában. A megnövekedett pitta gyorsabb anyagcserét eredményez, ami megzavarja az emésztést a túlzott gyomorsav termelődéssel, émelygéssel, hasmenéssel és az emésztőrendszer és a máj gyulladásával. Harag és ellenségesség érzettel társul. A megnövekedett kapha következtében az anyagcsere lassul, ami az emésztés stagnálásával, gyomorpanaszokkal, allergiával, légzőszervi megbetegedésekkel, túlsúllyal, magas vérnyomással és cukorbetegséggel jár. Fáradtság, álmosság és a testgyengeség érzése kísérik.

Chyawanprash

Az egyik legrangosabb elixír a Chyawanprash, mely olyan gazdag adaptogén hatásokkal bíró ájurvédikus gyógynövény tartalommal rendelkezik, mint például: tinospora cordifolia, centella asiatica, withania somnifera, asparagus racemosus, emblica officinalis, terminalia chebula, terminalia bellirica, ocimum sanctum, curcuma longa, tribulus terrestris, piper longum, boerhaavia diffusa vagy glycyrrhiza glabra

Fiatalító & revitalizációs kúra

Fiatalság & revitalizáció

Házi gyógykúra

10 180 Ft
-+

Bőrápolás

Házi gyógykúra

10 390 Ft
-+

Hajápolás

Házi gyógykúra

9 630 Ft
-+

Túlsúly & fogyás

Házi gyógykúra

10 390 Ft
-+

Cukorszabályozás & cukorbetegdiéta

Házi gyógykúra

13 380 Ft
-+

Sport & fitnesz

Házi gyógykúra

10 390 Ft
-+

Hormonális egyensúly & nő

Házi gyógykúra

10 390 Ft
-+

Vitalitás & férfi

Házi gyógykúra

10 390 Ft
-+