Jelenlegi hely

Allergén anyagok kivonása a szervezetből

Allergén anyagok kivonása a szervezetből

Teák & elixírek

  • KARAVI pozitív hatással van az emésztésére
  • PURISHAPRASH segíti a vastagbél tisztítását és visszaállítja a bélflóra immunitását  
  • DALCHINI javítja a felső légutak átjárhatóságát és megnyugtatja az irritált orrnyálkahártyát
  • PRANAPRASH fenntartja a légzőrendszer egészséges működését

Ez az ájurvédikus tisztító kúra alkalmas szénanátha, pollen és ételallergiák esetén, amelyeket a gyomor elváladékosodása, legyengült immunitás, egészségtelen táplálkozás vagy az élelmiszer bármely alkotóelemének intoleranciája, tápanyag-felszívódási rendellenességek, irritált vastagbélnyálkahártya, a bélflóra megzavart regeneráló képessége, szorongás vagy stressz okozza. Az orr nyálkahártya irritációja esetén először használja egy hónapon keresztül a Dalchini tea és a Pranaprash elixír kombinációját. A Dalchini tea gyógynövény-főzete szintén felhasználható hatékony inhaláció kiegészítőként, amely az orrüregek tisztítására alkalmazott ájurvédikus „nasya” kezelés része. Ételintolerancia esetén először egy hónapon át alkalmazza az ájurvédikus  Karavi teát és a Purishaprash gyógynövény-elixír kombinációját. Használja  két hónapig  diétás étrenddel.

Kategórialista: irritábilis vastagbél, élelmiszer allergia, emésztőrendszer méregtelenítése, felszívódás, székrekedés, bőrkiütés, ekcéma, csalánkiütés, pszichés ingerlékenység, szénanátha vagy allergiás nátha, felszívódás, légszomj, asztma, tüsszögés, puffadás, szemégés

Ár: 8 520 Ft
áfával

Összetétel

Himalája ájurvédikus tea Karavi: 1 db, himalája ájurvédikus tea Dalchini: 1 db, ájurvédikus elixír Purishaprash: 1 db, ájurvédikus elixír Pranaprash: 1 db

Ajánlott adagolás

A tea ajánlott adagja: 2-3 csésze naponta

Az elixír ajánlott adagja: 1 teáskanál (azaz 5 g / teáskanál) 2-3 naponta

Fogyassza reggel éhgyomorra, napközben étkezés előtt 1 órával és este lefekvés előtt.

Elkészítés

Egy teáskanál gyógynövény teát (cca 2 g) forraljon 3 – 5 percig, vagy öntse le 250 ml forró vízzel és hagyja állni 10 percig.  

Ájurvédikus elixír: 1 teáskanál készítményt (5g/kanál)  2 – 3 X naponta  magában fogyasztva, vagy langyos tejjel, ill. vízzel leöblítve. Ízletes  ital készítéséhez keverjen el egy teáskanál készítményt  250 ml meleg vízben vagy tejben.

Használat

A himalája gyógynövényeket hagyományosan legalább pár percig kell főzni abban az esetben, hogyha a szervezet leki és testi funkcióit szeretnénk optimalizálni. Az így elkészített főzetnek erősebb hatása, lágy az íze és jótékonyan hat az emésztésre, amely nagyon fontos a jótékony hatással lévő himalájai gyógynövény kivonatok felszívódása végett. A tea fogyasztását a napi folyadékbevitel részének tekintjük, és a szervezet helyreállítani kívánt funkcióinak visszaállításáig isszuk. Tisztító gyógynövénykúra esetén a teákat 1 – 3 hónapig használja a dobozon feltüntetett napi adagolás szerint. Hagyjon egyhetes szünetet minden egyes doboz elhasználása után. Egy teás kanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) 3 – 5 percig főzzük, vagy leforrázunk 250 ml forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk.

Egyszerre maximum kétféle tea használatát javasoljuk. Többféle teát lehet napi vagy heti rezsimben váltogatni a testi vagy lelki egészség egyensúlyának megbomlása esetén, amennyiben ezek általános megjelenési formáit szeretnénk normalizálni. A teákat mindig különisszuk, egy óra különbséggel. Amennyiben élénkítésre vagy megerősítésre használjuk, a gyógynövényeket elegendő kiáztatni. Ez estben a teákat korlátlan ideig fogyaszthatjuk. A gyógynövényfőzet optimális hatása eléréséhez fogyasszuk melegen és étkezés előtt. Minden tea sajátos íze a terapeutikus hatás része, és megfelel az ájurvéda hat íze tulajdonságának. Ezért nem ajánlott semmilyen édesítőszert hozzáadni.

Figyelmeztetés: Gyógynövény tartalmú étrend-kiegészítő. Tartsa távol a  gyerekektől. Tárolja száraz helyen 25°C alatt. Ne lépje túl a javasolt adagolást. Nem helyettesíti a változatos étrendet. Figyelmeztetés: Nem lkalmas gyermekek, terhes és szoptató nők számára.
Származási hely: Nepál, India