Jelenlegi hely

Emésztőrendszer méregtelenítése

Házi gyógykúra

Emésztőrendszer méregtelenítése

Teák & elixírek

  • SHUNTHI jótékonyan hat a gyomor és a vékonybél tisztítására
  • ANNAPRASH hozzájárul a gyomor-bélrendszer megfelelő működéséhez

Ez az ajurvédikus tisztító kúra alkalmas a gyomor és az emésztőrendszer méregtelenítésére. Az emésztőrendszeri rendellenességeket a gyenge emésztési tűz "agni", a lassú anyagcsere, az egészségtelen étrend, a nem megfelelő étrend-kombináció, az emésztőrendszer megnövekedett toxicitása, túlzott stressz vagy érzelmi zavar okozza. Akut irritáció esetén szükség szerint használja a kombinációt pár napon keresztül. Hosszú távú problémák esetén alkalmazza egy hónapon keresztül diátás étrenddel együtt.

Kategórialista: gyomorproblémák, emésztési zavarok, gyenge emésztési tűz, változó anyagcsere, tápanyagok elégtelen felszívódása, székrekedés, puffadás, gyomorhurut, hasi kólika, bélkolitisz

-+
Ár: 8 280 Ft
áfával

Összetétel

Himalája ájurvédikus teák Shunthi: 1 db, ájurvédikus elixír Annaprash: 2 db

Ajánlott adagolás

A tea ajánlott adagja: 2-3 csésze naponta

Az elixír ajánlott adagja: 1 teáskanál (azaz 5 g / teáskanál) 2-3 naponta
Fogyassza reggel éhgyomorra, napközben étkezés előtt 1 órával és este lefekvés előtt.

Elkészítés

Egy teáskanál gyógynövény teát (cca 2 g) forraljon 3 – 5 percig, vagy öntse le 250 ml forró vízzel és hagyja állni 10 percig.  

Ájurvédikus elixír: 1 teáskanál készítményt (5g/kanál)  2 – 3 X naponta  magában fogyasztva, vagy langyos tejjel, ill. vízzel leöblítve. Ízletes  ital készítéséhez keverjen el egy teáskanál készítményt  250 ml meleg vízben vagy tejben

 

Használat

A himalája gyógynövényeket hagyományosan legalább pár percig kell főzni abban az esetben, hogyha a szervezet leki és testi funkcióit szeretnénk optimalizálni. Az így elkészített főzetnek erősebb hatása, lágy az íze és jótékonyan hat az emésztésre, amely nagyon fontos a jótékony hatással lévő himalájai gyógynövény kivonatok felszívódása végett. A tea fogyasztását a napi folyadékbevitel részének tekintjük, és a szervezet helyreállítani kívánt funkcióinak visszaállításáig isszuk. Tisztító gyógynövénykúra esetén a teákat 1 – 3 hónapig használja a dobozon feltüntetett napi adagolás szerint. Hagyjon egyhetes szünetet minden egyes doboz elhasználása után. Egy teás kanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) 3 – 5 percig főzzük, vagy leforrázunk 250 ml forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk.

Egyszerre maximum kétféle tea használatát javasoljuk. Többféle teát lehet napi vagy heti rezsimben váltogatni a testi vagy lelki egészség egyensúlyának megbomlása esetén, amennyiben ezek általános megjelenési formáit szeretnénk normalizálni. A teákat mindig különisszuk, egy óra különbséggel. Amennyiben élénkítésre vagy megerősítésre használjuk, a gyógynövényeket elegendő kiáztatni. Ez estben a teákat korlátlan ideig fogyaszthatjuk. A gyógynövényfőzet optimális hatása eléréséhez fogyasszuk melegen és étkezés előtt. Minden tea sajátos íze a terapeutikus hatás része, és megfelel az ájurvéda hat íze tulajdonságának. Ezért nem ajánlott semmilyen édesítőszert hozzáadni.

Figyelmeztetés: Gyógynövény tartalmú étrend-kiegészítő. Tartsa távol a  gyerekektől. Tárolja száraz helyen 25°C alatt. Ne lépje túl a javasolt adagolást. Nem helyettesíti a változatos étrendet. Figyelmeztetés: Nem lkalmas gyermekek, terhes és szoptató nők számára.
Származási hely: Nepál, India