Az eredeti ájurvédikus recept az indiai maharadzsák legendás italaként jött létre a jó emésztésre, a test élénkítésére és a lélek felfrissítésére, amely kizárólag válogatott gyógynövények és fűszerek keverékén alapul. Csak a 19. század közepén, a Brit Indiai időszakban gazdagították a keveréket a Brahmaputra-medence termékeny Assam régiójában termesztett fekete teával. Élvezze az indiai Masala Chai számos hagyományos keverékének egyikét.
Assam fekete tea & indiai fűszerek finom keveréke
Elkészítés
Brit stílusú készítés: Öntse le 250 ml forralt vízzel a teafiltert, és hagyja állni 3-5 percig. Saját ízlése szerint adjon hozzá tejet és nádcukrot, szirupot vagy mézet, ízlése szerint.
Indiai stílusú készítés: Forraljon fel 250 ml vizet (¾ csésze) és kb. 70 ml tejet (¼ csésze). Csökkentse a hőt, tegyen 1-2 teafiltert a keverékbe, és hagyja 3-5 percig főzni. Aztán hagyja néhány percig állni. Adjon hozzá ízlés szerint nádcukrot, szirupot vagy mézet.
Ajánlott adagolás
4-5 csésze naponta
Összetétel
Assam fekete tea, gyömbér, kardamom, fahéj, szegfűszeg, fekete bors, szerecsendió