Jelenlegi hely

Hát- & gerinclazítás

Hát- & gerinclazítás

Teák & elixírek

  • GOKSHURA oldja a merevséget és pihenteti a hátizmot
  • MAMSAPRASH segít erősíteni a stabilizáló rendszer izmait

Ez az ájurvédikus regenerációs kúra alkalmas a merev hátizmok pihentetésére és mozékonyságuk javítására. A hátfájás és gerincfájás leggyakoribb okai közé tartozik a rossz testtartás, az ülőmunka, a nehéz fizikai munka, a stressz és a túlzott munkaterheltség, a nem elégséges vagy túlzott sporttevékenység, a meghűlés, a baleset utáni degeneratív elváltozások, harántsüllyedés vagy a gyenge vesefunkciók. A fő oka azonban a mély stabilizációs rendszer meggyengülésében rejlik, amely magában foglalja a keresztirányú hasizmot, a gerinc menti izmokat, a medencefenék izmait és a rekeszizmot. A mély izomzat meggyengült működése akut és krónikus hátfájással, a lumbális gerinc instabilitásával, vagy porckorongsérvvel jár. . Használja 1-6 hónapig olyan rendszeres gyakorlással, mely  erősíti a mély stabilizáló rendszer izmait.

Kategórialista: gerinc merevsége, hátfájás, porckorongsérv, koordinációs problémák, fáradtság, stressz, lelki instabilitás

-+
Ár: 8 280 Ft
áfával

Összetétel

Himalája ájurvédikus tea Gokshura: 1 db, ájurvédikus elixír Mamsaprash: 2 db

Ajánlott adagolás

A tea ajánlott adagja: 2-3 csésze naponta

Az elixír ajánlott adagja: 1 teáskanál (azaz 5 g / teáskanál) 2-3 naponta

Fogyassza reggel éhgyomorra, napközben étkezés előtt 1 órával és este lefekvés előtt.

Elkészítés

Egy teáskanál gyógynövény teát (cca 2 g) forraljon 3 – 5 percig, vagy öntse le 250 ml forró vízzel és hagyja állni 10 percig.  

Ájurvédikus elixír: 1 teáskanál készítményt (5g/kanál)  2 – 3 X naponta  magában fogyasztva, vagy langyos tejjel, ill. vízzel leöblítve. Ízletes  ital készítéséhez keverjen el egy teáskanál készítményt  250 ml meleg vízben vagy tejben.

Használat

A himalája gyógynövényeket hagyományosan legalább pár percig kell főzni abban az esetben, hogyha a szervezet leki és testi funkcióit szeretnénk optimalizálni. Az így elkészített főzetnek erősebb hatása, lágy az íze és jótékonyan hat az emésztésre, amely nagyon fontos a jótékony hatással lévő himalájai gyógynövény kivonatok felszívódása végett. A tea fogyasztását a napi folyadékbevitel részének tekintjük, és a szervezet helyreállítani kívánt funkcióinak visszaállításáig isszuk. Tisztító gyógynövénykúra esetén a teákat 1 – 3 hónapig használja a dobozon feltüntetett napi adagolás szerint. Hagyjon egyhetes szünetet minden egyes doboz elhasználása után. Egy teás kanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) 3 – 5 percig főzzük, vagy leforrázunk 250 ml forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk.

Egyszerre maximum kétféle tea használatát javasoljuk. Többféle teát lehet napi vagy heti rezsimben váltogatni a testi vagy lelki egészség egyensúlyának megbomlása esetén, amennyiben ezek általános megjelenési formáit szeretnénk normalizálni. A teákat mindig különisszuk, egy óra különbséggel. Amennyiben élénkítésre vagy megerősítésre használjuk, a gyógynövényeket elegendő kiáztatni. Ez estben a teákat korlátlan ideig fogyaszthatjuk. A gyógynövényfőzet optimális hatása eléréséhez fogyasszuk melegen és étkezés előtt. Minden tea sajátos íze a terapeutikus hatás része, és megfelel az ájurvéda hat íze tulajdonságának. Ezért nem ajánlott semmilyen édesítőszert hozzáadni.

Figyelmeztetés: Gyógynövény tartalmú étrend-kiegészítő. Tartsa távol a  gyerekektől. Tárolja száraz helyen 25°C alatt. Ne lépje túl a javasolt adagolást. Nem helyettesíti a változatos étrendet. Figyelmeztetés: Nem lkalmas gyermekek, terhes és szoptató nők számára.
Származási hely: Nepál, India