Ájurvédikus dósa teák

A több száz éven át kipróbált himalája gyógynövény keverékek kedvezően hatnak minden egyes ember egész testi állapotára és pszichikai állapotára a saját alapjellemzői és a három egyedi biológiai energia-kombináció (dósa) váta, pitta, kapha alapján.

Három dósa

Minden ember a három biológiai alapelv egyedi arányával születik (dósa) vata, pitta, kapha, amely meghatározza pszichoszomatikus jellegünk kialakulását. Az élet folyamán aztán ez az arány különböző okok miatt eltérhet az eredeti születési állapottól, ami később tükröződik a lelki kondícióban és a fizikai test egészségében. A szellemi tudat, gondolatok, érzések, érzelmek, étkezés, életvitel és környezet, amiben mozgunk – ezek mind befolyásolják ezen elemek egyensúlyát vagy kiegyenlítetlenségét.

A három alapjelleg típusának, a vatának, a pittának és a kaphának hét további kombinált változata létezik (vata-pitta, pitta-vata, vata-kapha, kapha-vata, pitta-kapha, kapha-pitta, vata-pitta-kapha). Ha nagy többségben a pitta jelleg dominál, akkor pitta típus vagyunk. Ha viszont például képesek vagyunk egyenlő arányban azonosulni a vatáva és pittával is, akkor kombinált vata-pitta típus vagyunk. Ennek ellenére a kombinált típusok esetében mindig dominánsabb az egyik jelleg, mint a másik. A kiegyensúlyozott vata-pitta-kapha típus nagyon ritka kivétel.

Dósa egyensúlyhiány és a testi funkciók rendellenességei

Ha például annak az embernek az esetében, aki jellegzetes vata típus, megjelenik egy betegség, ez többnyire annak köszönhető, hogy az ő vata dósája jelentősen megemelkedett. A három dósa bármelyikének többlet jelenléte pszichikai kiegyensúlyozatlanságban és egyes szervek helytelen működésében mutatkozik meg. A mi feladatunk tehát visszaállítani ezt az életerőt az eredeti egyensúlyba. Ezeknek a pszichoszomatikus elveknek a megértése kulcs az egészséges és kiegyensúlyozott életmódhoz. Amennyiben a hatásuknak és működésüknek jobban tudatában vagyunk, képesek leszünk elébe menni olyan szokásoknak és sztereotípiáknak, melyek később különböző betegségek jegyeiként jelenhetnek meg.

Ájurvédikus dósa teák

VATA

Pihenés & lelki nyugalom

2 890 Ft
-+

PITTA

Nyugtató & kiegyensúlyozottság

2 890 Ft
-+

KAPHA

Élénkítés & vitalitás

2 890 Ft
-+