Jelenlegi hely

Regeneráló & Pihentető kúra

A tél ideális időszak a test regenerálódásához, a lelki relaxációhoz, az önreflexióhoz, a belső hang megtalálásához és meditációhoz. Az évnek ebben az időszakában, a rövidebb nappalok okán, erősebben hajlunk a mentális betegségekre, szomorúságra, a magány érzetére, a depresszióra, a feszültségre és a stresszre. A nehéz élethelyzetek olyan fontos tapasztalások, amelyek megtanítanak minket arra, hogy jobban megértsük magunkat, és ráébredjünk arra, hogyan vigyünk több harmóniát, fényt, felfrissülést, inspirációt, mosolyt, pihenést és békét az életünkbe.

A stressz a szervezet védekező mechanizmusa az élet kritikus helyzeteiben. Veszély esetén a hormonok fokozott termelését eredményezi, amelyek segítenek abban, hogy adottságainknak megfelelően azonnal reagálhassunk a "küzdj vagy menekülj" felhívás egyikével a kialakult helyzetre. Ha a stresszt nemcsak kártékonynak tekintjük, hanem hasznos figyelmeztetést is látunk benne, amely rámutat az életünkben kívánkozó belső változások szükségességére, akkor képesek leszünk elébe menni negatív hatásainak is.

A stressz érzését sok olyan mindennapos tényező okozza, mint például: a hektikus reggelek, forgalmi dugó, agresszív közlekedés, konfliktussal teli kapcsolatok, félelem, idegesítő főnök, felhalmozódott munkahelyi feladatok, időzavar, túlterheltség vagy kiégés-szindróma. Ennek eredményeként jelentkeznek az emésztési és anyagcsere rendellenességek, fogyás, fáradtság és kimerültség, az érrendszer, idegrendszer és a szaporító szervek megbetegedései, az immunitás gyengülése, izomgörcsök és mozgásszervi merevség. A túlzott stressz okozza az ingerlékenységet, a nehéz kommunikációt és az érzést, hogy senki sem ért meg minket.

Az alábbi hét egyszerű módszer segíti a stressz kezelését és az egészséges pihenést:

1. Lassítsa le a folyamatosan pörgő életritmust.

2. Fordítson több figyelmet magára, tanuljon meg pihenni és élvezze a pihentető alvást.

3. Készítsen forró fürdőt.

4. Óvja bőrét, és kenje szezámolajjal.

5. Regenerálja a testét meditációval, testmozgással, sporttal vagy a természetben való tartózkodással.

6. Olvasson inspiráló könyveket.

7. Ossza meg a csendes pillanatokat azokkal az emberekkel, akik megértik Önt.

Az ősi ájurvédikus szövegek szerint az univerzum és teremtésének dinamikája az ellentétek állandó kölcsönhatásán alapul. Az élet minden létezése mögött három kozmikus tulajdonság rejlik (sattva, radzsasz, tamasz), amelyből a húsz alap jellem (gúna) származtatik. Ezek tíz egymással ellentétes párra oszthatók (hideg-forró, statikus-mozgó, száraz-olajos, tompa-éles, nehéz-könnyű, puha-kemény, durva-sima, folyékony-szilárd, sötét-világos), amelyek befolyásolják érzéseinket és gondolataikat. Egyensúlyuk vagy egyensúlyhiányuk meghatározza általános fizikai és mentális állapotunkat. A stressz faktorok vagy stressz helyzetek nagymértékben növelik az ellentétes tulajdonságok egyik részét, és ezzel reakciót váltanak ki belőlünk, amelyek aztán kimozdítják egyensúlyunkat a normális állapotból. A stresszcsökkentés leghatékonyabb módja tudatosan lebontani annak tényezőit és okait. Ennek ellenére nap, mint nap olyan stressznek vagyunk kitéve, amelyet nem tudunk befolyásolni vagy kiküszöbölni. Ezért kell a pszichoszomatikus egységet (váta, pitta, kapha) természetes egyensúlyba hozni, és ez által növelni a szervezet teljes ellenálló képességét.

Mindenkinek megvan születése óta a saját individuális dósa kombinációja. Ennek tartós kiegyensúlyozatlanságát vagy jelentős eltérését a normálistól a téves sztereotípiák és szokások, az egészségtelen táplálkozás, a rossz étel kombinációk, a szükségletek elnyomása, érzelmi és mentális instabilitás, frusztráció és a negatív gondolkodás okozza. Ebből keletkeznek a méreganyagok (áma), melyek elraktározódnak a testszövetekben és megzavarják a három biológiai energia (dósák) egyensúlyát. Ha meg tudjuk határozni a pszichoszomatikus egységünket (prakrti) és fel tudjuk ismerni az aktuális dósa zavart (vikrti), akkor jobban megérthetjük, honnan fakadnak gyengeségeink és hajlamaink. Ekkor hatékonyan tudunk változtatásokat beiktatni étrendünkbe és életmódunkba, hogy megőrizzük egészségünket, ami szerény étvágy, jó emésztés, rendszeres kiválasztás, tiszta hang, fájdalommentes állapot, frissítő alvás, jó megjelenés, mentális stabilitás, energikusság, kitartás, lelkesedés, kiegyensúlyozottság, nyugalom és együttérzés formájában mutatkozik meg.

Ízületek mozgékonysága

Házi gyógykúra

Ízületek mozgékonysága
10 390 Ft
-+

Hát- & gerinclazítás

Házi gyógykúra

Hát- & gerinclazítás
10 390 Ft
-+

Szem & látásfunkciók

Házi gyógykúra

Szem & látásfunkciók
9 630 Ft
-+

Memória & koncentráció

Házi gyógykúra

Memória & koncentráció
13 830 Ft
-+

Stressz & lelki egyensúly

Házi gyógykúra

Stressz & lelki egyensúly
13 280 Ft
-+

Idegesség & alvás

Házi gyógykúra

Idegesség & alvás
13 280 Ft
-+

Szívműködés & keringési rendszer

Házi gyógykúra

Szívműködés & keringési rendszer
10 390 Ft
-+

Három dósa & harmónia elixírje

Házi gyógykúra

Három dósa & harmónia elixírje
13 930 Ft
-+