Jelenlegi hely

Gyenge koncentráció és memória

A légzőrendszer csökkent működése miatt gyengült idegszövet, amely kevesebb oxigént ad a test szöveteibe áramló vérbe, az agy elégtelen vérkeringéséhez vezethet, és így feledékenységet és koncentrációhiányt okozhat. A koncentrációs képességet támogató legjobban bevált ayurvédikus gyógynövény a brahmi (Centella asiatica), más néven ázsiai tollfű.

Ezt a hagyományos gyógynövényt az indiai jógik évszázadok óta használják, így segítik a gondolatok lecsendesítését, az elme élesítését és a koncentrációra és meditációra alkalmas éber tudatállapot bevezetését. Az agyi funkciók aktivitásának serkentésével a brahmi segíti a koncentrációt, javítja a memóriát és az agy általános vérkeringését. A brahmi gyógynövénykeverékben megtalálható az ashwagandha (Withania somnifera) is, amely megszünteti a fáradtságot, erősíti a szervezet teljesítményét és mélyrehatóan regenerálja az idegszövetet, ami természetesen növeli a stresszel szembeni ellenállást és javítja az általános mentális egyensúlyt. Egy másik gyógynövény a gyomorproblémákat enyhítő gyömbér (Zingiber officinale), a frissítő citromfű (Cymbopogon citratus) és kétféle fahéj, az indiai és a ceyloni (Cinnamomum tamala és Cinnamomu zeylanicum), amelyek elősegítik az agyszövet vérkeringését, erősítik a szívet és védik a szervezetet az oxidatív stressztől.

A Brahmi teát a Majjaprash gyógynövényelixírrel együtt javasoljuk fogyasztani, amely a brahmi gyógynövényen és a táplálkozásilag értékes, magas antioxidáns tartalmú amla vagy amalaki gyümölcsön kívül nard-ot (Nardostachys jatamansi) is tartalmaz, amely pozitívan hat a pszichés állapotra és ellazítja az idegrendszert, a valeriána (Valeriana officinalis), amely megnyugtatja a zaklatott elmét, a szőlő (Vitis vinifera), amely javítja a vér minőségét, a fekete bors (Piper nigrum), amely jótékonyan segíti az idegszövet helyreállítását, és a szantálfa (Santalum album), amely antidepresszáns hatású, és enyhíti a szellemi és pszichés feszültséget.

  • Tea és elixír készítése: egy teáskanálnyi gyógynövénykeveréket (kb. 2 g) 3-5 percig hagyjon forrni, vagy öntsön rá 250 ml forró vizet, és hagyja 10 percig ázni. Az elixírt tegye egy teáskanálra és egy korty meleg vízzel vagy teával fogyaszthatja.
  • Ajánlott adagolás: Napi 2-3 csésze egy teáskanálnyi elixírrel együtt. Ne étkezés közben vegye be, hanem legalább 1 órával étkezés előtt vagy után.

Ezeket a gyógynövénykészítményeket az agyműködés, a memória, a koncentráció, a tanulás és az éberség támogatására ajánljuk. Kiválasztottunk néhány ajánlást az Ön számára:

Üdvözlöm, jelenleg a BRAHMI - Memória tea és a Kalamegha - Máj tea teáit iszom és elégedett vagyok velük. A gyógynövények kombinációja az Önök teáiban a léleknek is örömet okoz. Köszönöm. - Zdenek Kloucek, Zatec

Üdvözlöm, rendszeresen vásárolok teákat az Önök kínálatából - Kudzu, BRAHMI és nagyon elégedett vagyok velük.  - J. Packa

Ajánlott termékek

BRAHMI

Agytevékenység ösztönzése

2 890 Ft
-+

MAJJAPRASH

Agy & ideg

3 750 Ft
-+

Regisztráció az ájurvédikus újság és az újdonságok megküldéséhez

A regisztrációkor kitöltött adatokat a személyes adatok feldolgozására érvényes szabályok szerint dolgozzuk fel. Bármikor kijelentkezhet az újdonságok fogadásából, ha rákattint a kijelentkezésre, vagy a saját beállításaimat aktualizálja az e-mail alsó részében. A személyes adatok védelméről további tájékoztatás a www.everest-ayurveda.hu oldalunkon található.