Jelenlegi hely

Szorongás és depresszió

A negatív hangulat, a túlérzékenység, a szomorúság, a szorongás és a depresszió megnyilvánulásai nem ritkák. A fizikai gyengeség gyakran kihat az idegrendszerre és a mentális állapotra, amikor a szervezet nehezebben birkózik meg a stresszel és a hétköznapi élethelyzetekkel.

A jó mentális állapotot megfelelő és megfelelően elkészített gyógynövénykészítmények szedésével, egészséges táplálkozással, a friss levegőn végzett rendszeres testmozgással és elegendő pihenéssel támogathatjuk vagy állíthatjuk helyre. A Jatamansi teában kombinált ayurvédikus gyógynövények rendkívül célzottan ,szinergikusan befolyásolják és alakítanak ki közös hatást. A fő összetevő a nard (nardostachys jatamansi), amely jótékonyan befolyásolja a pszichés ellazulást és erősíti a mentális egyensúlyt. A brahmi (Centella asiatica) gyógynövény hatékonyan támogatja az agyszövet vérkeringését és támogatja a kognitív funkciókat. Az ashwagandha (Withania somnifera) regenerálja az idegrendszert és növeli a stresszel szembeni ellenállóképességet. A valeriána (Valeriana officinalis) megnyugtatja a zaklatott elmét és nyugalmat hoz. A spárga (Asparagus racemosus) erős adaptogén, amely javítja a pszichés állapotot és szabályozza a hormonszintet. A kudzu (Pueraria lobata) gyógynövény pozitívan befolyásolja az agyban a szerotonin és a dopamin egészséges szintjét, és összességében erősíti a szervezet vitalitását.

Az idegrendszer megfelelő regenerálódása érdekében fogyasszon Jatamansi teát az ayurvédikus elixír, a Majjaprash fogyasztása mellett. Ez a táplálkozási szempontból értékes gyógynövénydzsem táplálja az idegszövetet, és helyreállítja annak megfelelő funkcióit és aktivitását. A jótékony hatású ayurvédikus gyümölcs, az amla vagy amalaki (Emblica officinalis) és a tisztított vaj (ghee) mellett 11 olyan gyógynövényt tartalmaz, amelyeket az Ayurveda nagyra értékel az emberi pszichére gyakorolt mély, ugyanakkor gyengéd és finom hatásuk miatt. Ezek között az ashwagandha, a valeriana, a nard és a brahmi mellett megtalálható még a szőlővessző, a citromfű, a szantálfa, a fekete bors, a kömény, az édesgyökér és a gyömbér.

A fent említett ayurvédikus készítményeket pszichés zavarok, stressz, depresszió, neurózis, fóbia, mániás-depresszív pszichózis, hisztéria és epilepszia esetén ajánljuk.

  • Tea és elixír készítése: egy teáskanálnyi gyógynövénykeveréket (kb. 2 g) 3-5 percig hagyjon forrni, vagy öntsön rá 250 ml forró vizet, és hagyja 10 percig ázni. Az elixírt tegye egy teáskanálra és egy korty meleg vízzel vagy teával fogyaszthatja.
  • Ajánlott adagolás: Napi 2-3 csésze tea egy teáskanálnyi elixírrel együtt. Ne étkezés közben vegye be, hanem legalább 1 órával étkezés előtt vagy után.

Kiválasztottunk néhány ajánlást az Ön számára:

Üdvözlöm! Nagyon jó tapasztalataim vannak a JATAMANSI teával. Nehéz életproblémák miatt álmatlanságom és szorongásom alakult ki, ami végül depresszióba torkollott. Először Ashwagandha teát próbáltam álmatlanságra, de sajnos már ott tartottam, hogy remegett a kezem, 24 órán keresztül feszültséget éreztem és ingadozó volt a hangulatom, így az Ashwagandha csak kevéssé segített, a hiba az enyém volt, mivel nem egészen megfelelő teát választottam az egészségügyi problémáimhoz. Igazi megkönnyebbülést a Jatamansi kipróbálása után éreztem. Számomra a Jatamansi és az Ashwagandha vagy az Ashwagandha és a Rajani teák kombinációja vált be. Üdvözlettel: Alex, Prága

Ajánlott termékek

JATAMANSI

Pszichikai relaxáció & leki egyensúly

2 890 Ft
-+

MAJJAPRASH

Agy & ideg

3 750 Ft
-+

Regisztráció az ájurvédikus újság és az újdonságok megküldéséhez

A regisztrációkor kitöltött adatokat a személyes adatok feldolgozására érvényes szabályok szerint dolgozzuk fel. Bármikor kijelentkezhet az újdonságok fogadásából, ha rákattint a kijelentkezésre, vagy a saját beállításaimat aktualizálja az e-mail alsó részében. A személyes adatok védelméről további tájékoztatás a www.everest-ayurveda.hu oldalunkon található.