Jelenlegi hely

CHYAWANPRASH – az élet ősi elixírje

Élénkítő hatásának köszönhetően a Chyawanprash-t Indiában évszázadok óta "életelixírnek vagy a fiatalság elixírjének" nevezik, és rasayana vagy fiatalító terápiában használják, amelynek fő célja az életenergia, a fiatalos vitalitás és a test általános pszichoszomatikus állapotának helyreállítása.

Az életelixír és eredete

Az egyik régi indiai legenda szerint az ókorban élt egy öreg bölcs, Chyawan, aki élete végén felfedezett egy jótékony gyógynövénykombinációt az Amalaki mennyei gyümölccsel, aminek köszönhetően visszanyerte egészségét és fiatalságát, és jó erőben élt nagyon öreg koráig. Más források szerint az Ashvinek, félisteni eredetű testvérek, akiket maguk is az istenek orvosaként ismertek, és megáldottak a gyógyítás erejével, készítették el ezt a csodálatos gyógynövényes elixírt Amalakiból és közel 50 másik ayurvédikus gyógynövényből Chyawan bölcs számára, hogy visszaadják fiatalságát és jó egészségét. Azóta ez a kivételes gyógynövényelixír a bölcs nevét viseli, és a Chyawanprash azóta az ayurvédikus gyógyászat leghagyományosabb készítményévé vált, amely több mint 2000 éve használja.

 A fiatalság ezen elixírjének első dokumentált receptje a Charaka Samhita című könyvben található, amelyet még a Krisztus. előtti 4. században írt a bölcs Charaka. A fizikai és mentális egészség erősítésének kiváló eszközeként írja le.

 

 

Az életenergia helyreállítása - a pszichoszomatikus erők regenerálása kimerülés esetén

A Chyawanprash egy tápláló gyógynövényelixír, amely számos adaptogén gyógynövényben gazdag összetételének köszönhetően támogatja a szervezet általános regenerálódását. Jelentős hatással van a testszövetek (dhatus) mélytáplálására, amelyekből az Ayurveda szerint hét van az emberi testben, és amelyek a fizikai test alapvető építőköveit jelentik. Ezeket a testszöveteket az Ayurvéda a következő sorrendben sorolja fel aszerint, hogy a napi táplálékból történő emésztés során hogyan alakulnak ki: plazma (rasa), vér (rakta), izom (māmsa), zsír (meda), csont (asthi), csontvelő és idegrendszer (majja), valamint a nemi szervek lényege (férfi shukra és női arthava). A sorrendben minden szövet, mint említettük, táplálja a következő szövetet, és az egész folyamat végén kialakul egy mély energia tartalékforrás és a szervezet immunitásának lényege, az ódzsasz. A Chyawanprash, amely az egészségmegőrző gyógynövények és a kivételes Amalaki gyümölcs mellett mézet és tisztított vajat (ghít) is tartalmaz, táplálja és támogatja mind a 7 alapvető testszövet megfelelő kialakulását és működését, hogy ezt az alapvető életenergiát, az ojas-t erősítse.

Erőteljes antioxidáns a fiatalodásért

A Chyawanprash fő összetevője a kis indiai Amalaki (Emblica officinalis) gyümölcs, amelyet Indiában "mennyei" néven emlegetnek és szentnek tartanak, elsősorban erős antioxidáns és revitalizáló hatása miatt. Az Amalaki nagy mennyiségű C-vitaminban és más antioxidánsokban gazdag, amelyek serkentik a szervezet természetes védekezőképességét, megakadályozzák a szabad gyökök képződését, védik a sejteket az oxidatív stressztől, és ezáltal lassítják az öregedési folyamatot. Az elixír rendszeres fogyasztása emellett növeli a vas felszívódását, és segít a fáradtság és a kimerültség ellen.

Olvasson többet az Amalaki használatáról, vagy nézze meg a Chyawanprash hagyományos, nyílt tűzön történő elkészítését.

Miután kipróbáltam a CHYAWANPRASH elixírt, azt kell mondanom, hogy teljesen egyedülálló. Finom íze van, röviddel a használata után érezhető a gyógynövények erőteljes hatása a fizikai erőre és a pszichére. Energiát ad és regeneráló hatása is van. Komolyan nagyszerű. Köszönöm! - Lukáš Kumprecht, Prága

A test útjainak megtisztítása

Az emberi test a testszövetek (dhatus) mellett a testpályák (srotamsi) rendszerével is rendelkezik, amely a bevitt táplálék feldolgozásáért, a hét testszövet táplálásáért és a salakanyagok megfelelő kiválasztásáért felelős. A gyógynövények széles spektrumát tartalmazó tartalmának köszönhetően a Chyawanprash elősegíti ezeknek a testpályáknak a tisztulását és jó állapotban tartja őket.

Emésztés, máj és vér

Az emésztőrendszer átfogó ápolását biztosító legfontosabb benne foglalt gyógynövények közé tartozik a bibhitaki (Terminalia bellirica), a haritaki (Terminalia chebula) és az amalaki (Emblica officinalis), amelyek együttesen alkotják a legerősebb ayurvédikus méregtelenítő hármas kombinációt, a triphalát. Ez támogatja a jó emésztést és a rendszeres ürítést, erős méregtelenítő hatással van a bélrendszerre, jótékonyan hat a bélflóra immunitására és harmonizálja az emésztőrendszer egészének tevékenységét.

A kalamegha gyógynövény (Andrographis paniculata) elősegíti a máj tisztítását és a méregtelenítést és a jó vérminőséggel kapcsolatos létfontosságú funkcióinak helyreállítását. A kardamom (Elettaria cardamomum) fokozza a vérkeringést és hozzájárul a keringési rendszer harmonizálásához.

A CHYAWANPRASH megszabadított a székrekedésemtől, amitől 14 évig szenvedtem!!! Mindössze három nap használat után naponta egyszer tudtam székletet üríteni. Most két hónap után az emésztésem teljesen rendben van. Emellett 3 kg-ot fogytam és az atópiás ekcémám is eltűnt! - R. Kowalski

Légzőszervek

A Chyawanprash egy univerzális ayurvédikus elixír, amely hatásával a légzőrendszert is támogatja. A rendkívül adaptogén tulsi (szent bazsalikom, Ocimum sanctum) gyógynövény számos jótékony hatása ismert, közöttük a légzőrendszer és a légutak regenerálása. Segít köhögés, megfázás, tüdőgyulladás és asztma esetén. A Glycyrrhiza glabra, amelyet édesgyökérként vagy melegítő és nyugtató gyömbérként (Zingiber officinale) ismerünk, szintén hozzájárul a légzőrendszer megnyugtatásához és megfelelő működéséhez.

Már fél éve használom a CHYAWANPRASH-t, és nem tudom eléggé dicsérni. Még csak meg sem fáztam, vagy egyáltalán nem köhögtem... Évek óta először csak jól átvészeltem a telet. - Andrea

Húgyutak

A Chyawanprash formula olyan gyógynövényeket is tartalmaz, amelyek támogatják a vesék, a prosztata, a húgyhólyag és a húgyvezetékek megfelelő működését. Ezek közé tartozik a jól ismert Tribulus terrestris, amely az egész húgyúti rendszer egészséges működését támogatja, vagy az Apium graveolens, amely a vesék és a kiválasztórendszer megfelelő működését segíti. A guduchi (Tinospora cordifolia) gyógynövény, amelyet a halhatatlanság nektárjaként ismernek, szintén jótékonyan hat a fertőzések kezelésében. 

A mentális egyensúly támogatása

A legtöbb ájurvédikus gyógynövény és különösen a Chyawanprashban található gyógynövények pszichoszomatikus hatásúak, így segítik a pszichés és mentális erők általános regenerálódását, amelyek szerves részét képezik az ember átfogó egészségének és egyensúlyának. nyugtatják a zaklatott elmét és érzelmeket, erősítik a koncentrációs képességet, támogatják a memóriát és az agyműködést. Számos legendás ayurvédikus gyógynövény van, amelyek nem hiányozhatnak az élet és a fiatalság elixírjéből. Ezek a brahmi (Centella asiatica), amely serkenti az agyműködést, fenntartja az éberséget, javítja a memóriát és a koncentrációs képességet, az ashwagandha (Withania somnifera), az úgynevezett "lóerő", amely regenerálja a szervezetet, enyhíti a fáradtságot, a szellemi megterhelést és a munkaterhelést, és segít jobban kezelni a stresszes helyzeteket, a shatavari (Asparagus racemosus), amely ingerlékenység, szorongás és hormonális egyensúlyhiány esetén harmonizálja a mentális állapotot, a kudzu (Pueraria lobata) pedig erősíti a szervezet általános vitalitását.

A Chyawanprash használata és ajánlott adagolása

A Chyawanprash-t naponta 2-3 alkalommal egy teáskanálnyi mennyiségben, egy korty langyos tejjel, növényi tejjel vagy vízzel fogyasztjuk. Készíthetünk belőle italt is, 1 teáskanálnyit 250 ml langyos tejben vagy vízben elkeverve. Az elixírt étkezés előtt, éhgyomorra ajánlott bevenni. Egy csomag Chyawanprash (300g) 3-4 hétre elegendő. Az ayurvédikus fiatalító terápia hagyományos időtartama 3 hónap, amikor a szervezet útjai kellőképpen megtisztultak, és a test szövetei kielégítően regenerálódtak, így a szervezet ódzsasz immunitásának mély lényege teljesen helyreállt.

“A természet és az ember minden tevékenysége mögött Brahman ereje áll. Ennek az igazságnak a felismerése vezet a halhatatlansághoz.” - Kenopanishad

Ajánlott termékek

CHYAWANPRASH

Egészség & immunitás

4 300 Ft
-+

Fiatalság & revitalizáció

Házi gyógykúra

10 180 Ft
-+

AMALAKI gyümölcs naturál

Immunitás & gyomor

1 700 Ft
-+

Regisztráció az ájurvédikus újság és az újdonságok megküldéséhez

A regisztrációkor kitöltött adatokat a személyes adatok feldolgozására érvényes szabályok szerint dolgozzuk fel. Bármikor kijelentkezhet az újdonságok fogadásából, ha rákattint a kijelentkezésre, vagy a saját beállításaimat aktualizálja az e-mail alsó részében. A személyes adatok védelméről további tájékoztatás a www.everest-ayurveda.hu oldalunkon található.