Emésztőrendszer

Az emberi test olyan, mint egy gyártósor, amely feldolgozza a kívülről, táplálék formájában érkező nyersanyagokat, és úgy alakítja át őket, hogy felhasználhatók legyenek a testszövetek felépítésében és a szervezet regenerációjában. Az emésztőrendszerhez tartoznak az ajkak, a nyelv, a fogak, a szájüreg, a garat, a gége, a nyelőcső, a gyomor, a máj, a lép és a vékonybél . Az emésztés folyamata ájurvédikus szemszögből az emésztőrendszer három szintjén zajlik egymás után - először a gyomorban, majd a vékonybélben és végül a vastagbélben.

Az emésztési folyamat hat órán belül biztosítja a táplálék alapvető tápanyagokká való átalakulását, amelyek aztán harmincöt napon keresztül táplálják a test hét szövetét (dhatus). Az emésztőrendszer biológiai tüzének (agni) központi székhelye a gyomorban van, ez irányítja az összes anyagcsere folyamatot a szervezetben.

A gyomor szintjén felszívódó tápanyagokat a testnedvek, a plazma, a vér és a nyirok termelődéséhez használják fel. A táplálék megemésztése a vékonybélben befolyásolja az izom-, zsír- és csontképződést. A táplálék végső feldolgozása a vastagbélben a tápanyagokat a bőr, az agyszövet, az idegrendszer és a szaporítószervek regenerálódásához alkalmazza.

Egészséges anyagcsere

Az optimális anyagcsere biztosítja a jó emésztést, a táplálék felszívódását és átalakulását, a testszövetek és sejtek táplálását, az erős immunrendszert, a vitalitást, a jó egészséget, a vizuális érzékelést, a testhőmérsékletet a bőrszínt és az érzékszervi észlelések feldolgozását. Örömöt, lelkesedést és elégedettséget teremt, életenergiát, bátorságot és önbizalmat ad, stabilitást és türelmet hoz, serkenti a tiszta gondolkodást, a logikus érvelést és fenntartja a sejtek intelligenciáját. Ha a vata, pitta és kapha pszichoszomatikus elvei az egyéni konstitúciónak megfelelően egyensúlyban vannak, akkor harmonikus anyagcsere működik a szervezetben.

Emésztőrendszer

SHUNTHI

Gyomor & belek

2 890 Ft
-+

GUDUCHI

Emésztés & étvágy

2 890 Ft
-+

TRIPHALA

Emésztőrendszer tisztítása

2 890 Ft
-+

KALAMEGHA

Máj & epe

2 890 Ft
-+

PACHAKA

Leszokás & önmegtartóztatás

2 890 Ft
-+

KARAVI

Irritáló ételek & érzékeny vastagbél

2 890 Ft
-+

KANTAKARI

Fogak & fogíny

2 890 Ft
-+