Légutak

A légutak az orral kezdődnek, az orrgaraton, a gégén, a légcsövön, a hörgőkön és a légcsövön keresztül folytatódnak, majd a tüdőkamrákban végződnek. Minden élő szervezetet áthat az élet lehellete, amelyet pránának nevezünk. Ez az életenergia nélkülözhetetlen a sejtek, a testrendszerek és az egész fizikai testben lévő minden mozgáshoz.

A légzés ritmusa befolyásolja a gondolatainkat és érzelmeinket. A lassú és tudatos légzés oxigénnel látja el a vért, regenerálja a testszöveteket, lassítja a sejtstruktúrák oxidációs folyamatát és meghosszabbítja a várható élettartamot. A légzés serkenti az emésztő tüzet a gyomorban (agni), és részt vesz a táplálék életenergiává alakításában, amely oxigéndús vér formájában táplálja a test minden sejtjét, szövetét és szervét.

Mi okozza a légzőszervi problémákat?

A legtöbb légúti betegséget a gyomorban leülepedő váladék felhalmozódása okozza. A gyomorszennyeződés tehát a légúti problémák gyakori oka, az ezeket kísérő csökkent étvágy pedig a szervezet természetes védekező mechanizmusa, amely a táplálék átmeneti elmaradása esetén az emésztő tüzet felhasználva gyorsabban tudja feldolgozni a felgyülemlett szennyeződést. Fontos az elegendő meleg folyadékpótlás, mivel ezeknek természetes méregtelenítő hatásuk van. A hideg víz nem megfelelő, mivel méreganyagokat termel és gyengíti az emésztési folyamatot.

A légzőszervek egészségét a betegség különböző szakaszaiban támogató ayurvédikus teák használatára vonatkozó részletes ajánlásokat lásd az Útmutató az ájurvédikus teák és forró italok használatához megfázáskor című cikkben.

Légutak

TULSI

Légzőrendszer & nyaki régió

2 890 Ft
-+

DALCHINI

Légutak

2 890 Ft
-+

KATPHALA

Testhőmérséklet és testi gyengeség

2 890 Ft
-+

PRANA

Vitalitás & életenergia

2 890 Ft
-+

UDANA

Élénkítés & teljesítménynövelés

2 890 Ft
-+