Mozgás rendszer

A test mozgását a csontok, az ízületek, az izmok és az ezeket tápláló zsírszövet biztosítja. A csontok az emberi test legtartósabb alkotóelemei. Évszázadokig fennmaradnak, és életünk karmikus információit tartalmazzák.

Hátfájás és pszichológiai stressz

Az izmok biztosítják a harmonikus mobilitást, az izomkoordinációt, a folyadékkeringést és a test szerveinek védelmét. A mentális stressz vagy a szorongás, a melankólia és a harag felgyülemlett érzelmei következtében az izmok feszültté és merevvé válnak, ami az ágyéki, mellkasi vagy nyaki gerincben jelentkező hátfájás gyakori oka.

A csontok (asthi) nemcsak a mozgásszervi rendszert alkotják, hanem védő és támogató funkciót is ellátnak az olyan létfontosságú szervek számára, mint az agy, a szív, a tüdő stb. Másik fontos szerepük a vörösvértestek termelése a csontvelőben. A csontok minősége a vastagbél és a pajzsmirigy egészséges működéséhez is kapcsolódik, amely szabályozza a vér kalciumtartalmát, és befolyásolja a szervezet hormonális egyensúlyát és anyagcseréjét. A csontszövet képződésének mellékterméke a fogak, a körmök és a haj.

Az izomzat (mamsa) biztosítja a harmonikus mozgást, az izomkoordinációt, a folyadékkeringést és a test szerveinek védő környezetét. A testtömeg közel felét teszi ki, és elsősorban a napi táplálékból származó elegendő fehérjebevitelből képződik. A pszichés feszültség és stressz vagy a félelem, szomorúság vagy düh felgyülemlett érzelmei következtében az izomszövet megfeszül és megmerevedik, ami az ágyéki, mellkasi vagy nyaki gerincszakaszon a hátfájás gyakori oka. A fejlett izomszövet erősíti a fizikai és mentális stabilitást, az egészséges önbecsülést, az állóképességet és a bátorságot. Ennek a szövetnek a mellékterméke a bőr, a fülzsír és a fogkő.

A zsír (meda) energiát, rugalmasságot, érzékenységet, puhaságot és biztonságérzetet ad a testnek. A zsírszövet részt vesz a sejtszerkezetek kialakításában, és elengedhetetlen a test szerveinek egészséges működéséhez, a csontok és porcok táplálásához. Biztosítja az izmok, inak, ízületek, csontok, haj, szem, bőr és széklet kenését. A zsír a test hőszabályozásához is fontos. Az ínszalagok, az izomkötődések és a verejték a zsírszövet melléktermékei.

Mozgás rendszer

GOKSHURA

Hátizom ellezítása

2 890 Ft
-+

SLESAKA

Izületek mozgékonysága

2 890 Ft
-+

SHALARI

Vizeleti anyagcsere & izületek

2 890 Ft
-+

KUDZU

Izomzat erősítése

2 890 Ft
-+