Rendszer terápiák

A rendszer terápiák közé tartoznak az ájurvédikus gyógyteák, amelyek a káros hatásoknak vagy szokásoknak való tartós kitettség miatt károsodott szervezet egészségének ápolását szolgálják. Ezért a megfelelő testfunkciók helyreállításához életmódbeli változtatásokra is szükség van, beleértve az étrendet, a gondolkodásmódot és a szokásokat is.

A túlzott élelmiszerfogyasztás túlsúlyhoz, majd ezt követően a vér koleszterinszintjének emelkedéséhez vezet. Ezek a tünetek aztán károsodott hasnyálmirigyműködés és cukorbetegség formájában jelentkeznek. A megnövekedett zsírszövet epekövet, elhízást, cukorbetegséget és megnövekedett vérnyomást okoz. A cukorbetegség kialakulását számos könnyen megfigyelhető figyelmeztető jel előzi meg: libabőrösödés vagy görcsök vizeléskor, kellemetlen hónaljszag, légszomj, égető szomjúság, valamint túlzott nyál- és fogkőtermelés.

Az ájurvéda szerint a rák kialakulásának oka a három életelv, a vata, a pitta és a kapha pszichoszomatikus egyensúlyának jelentős zavarával függ össze. Az ilyen rendszerzavar elsősorban a szervezet tartós szennyezése, a rákkeltő anyagoknak való kitettség vagy az életritmus, az emésztőrendszer, az immunrendszer vagy a pszichológiai állapot krónikus zavara miatt következik be.

A méregtelenítés és az étrend módosításának szükségessége

Az emésztő tűz aktivitásának radikális csökkenése következtében a szervezetben felhalmozódnak a mérgező anyagok, amelyek fokozatosan megfertőzik a testszöveteket. Ezért fontos a megfelelő étrend, amely megtisztítja az emésztőrendszert és helyreállítja a harmonikus anyagcserét. A méregtelenítő kúra magában foglalja a hús- és tejtermékek fogyasztásának szigorú elhagyását és a nyers zöldség- vagy gyümölcslevekre való áttérést (árpa, zab, rizs, zeller, pitypang, mungóbabcsíra, csíráztatott napraforgó- és lucerna magvak, gyömbér, fokhagyma, kurkuma).

A vitalitás általános megújítására vonatkozó ajánlások az Az egészséges immunitás ájurvédikus titka - Ódzsasz című cikkben találhatók.

Rendszer terápiák

MAHAPHALA

Diabetikus étrend

2 890 Ft
-+

MANJISHTA

Immunrendszer erősítés

2 890 Ft
-+

SHATAWARI

Szervezet ellenállása és sejtvédelem

2 890 Ft
-+