Kiválasztó rendszer

A húgyutak a vesékből, a húgyvezetékekből, a húgyhólyagból és a húgycsőből állnak. A felesleges víz, mint a vesék által szűrt folyékony hulladék, a vizelettel ürül ki. A túlzott sófogyasztás vízvisszatartást okoz és gyengíti a veséket. Nem megfelelő működésük ezután leggyakrabban az ágyéki gerinc, a térdek és az ízületek problémáiban nyilvánul meg.

Egészséges kiválasztás

A szervezetből három fő salakanyag ürül: a vizelet, a széklet és a verejték. Az egészséges kiválasztás a vastagbélen keresztül elengedhetetlen a vata dosha megfelelő működéséhez, a vizeletkiválasztást a pitta dosha szabályozza, a kapha dosha pedig az izzadás folyamatáért felelős. További finomabb salakanyagok a szem, az orr, a száj, a fülek és a nemi szervek ürülékei. A legfinomabb formájú salakanyagok aztán a sejtanyagcsere eredményeként keletkeznek.

Az ájurvédikus orvoslás nagy figyelmet fordít a jó és rendszeres bélműködésre, mivel számos pszichoszomatikus rendellenesség eredete a túlságosan szennyezett vastagbélben keresendő. Ott zajlik az emésztési folyamat utolsó szakasza, amikor a napi táplálékból felszabaduló pránikus energia felszívódik a szervezetben. A folyadékot is a vastagbél szívja fel, majd vizelet formájában a vesén és a húgyhólyagon keresztül ürül ki a szervezetből. A vastagbél és a vesék rendszeres tisztítása és megfelelő működése ezért nagyon fontos a jó fizikai egészség, a mentális egyensúly és az optimista életérzés szempontjából.

Kiválasztó rendszer

VARUNA

Vese & húgyutak

2 890 Ft
-+

APANA

Menstruációs ciklus megnyilvánulásai

2 890 Ft
-+

SHATAPUSHPI

Menstruáció kimaradása

2 890 Ft
-+

DHATAKI

Erős menstruáció

2 890 Ft
-+

ASHOKA

Hormonális egyensúly & klímax

2 890 Ft
-+

DHANYAKA

Terhes nők

2 890 Ft
-+

MEDHIKA

Szoptatós anyák

2 890 Ft
-+